Longerar Neo lite ikväll.

dsc00184 (MMS)

Longerar Neo lite ikväll.


Hoppträning 2011-03-23

I onsdags var det som vanligt hoppträning för min och Neos del och det gick bra. Neo var pigg och lite busig och tyckte inte att det var så kul att travhoppa, men i övrigt skötte han sig jättebra. Nedan några ihopklippta filmsekvenser från träningen:


Första tävlingen i år

Idag var Neo och jag på clearroundhoppning i Gamleby, hemmaplan. Vi hoppade 70 och 80 cm och gick felritt i båda. Neo var lite seg i första klassen men jag fick igång honom lite bättre till andra klassen så han var lite mer alert där. Lina filmade båda mina klasser och här är filmerna:


Sadel till salu

Allroundsadel till salu!
 
Märke: Thorowgood
Typ: Syntetsadel
Bomvidd: X-vid
Storlek: 16,5"
Skick: Fint, använd i några år utan slitage eller repor.

Pris: 500 kr
.
(Köparen står för frakten.)

Kommentera nedan vi seriöst intresse.


Ridbanan

Ridbanan var riktigt bra att rida på igår. Den verkar ha satt sig lite nu i vinter och den var lite mer "spenstig" än innan. Mamma och jag sladdade den innan jag red, för att jämna ut ojämnheter och gropar och resultat blev bra. Det är endast lite blött i mitten, men det torkar nog upp snabbt!

Jag tränade lite på galoppombyten över upphöjda bommar. Travade även över de upphöjda bomamrna några gånger och har gick bra. Lite seg på att byta galopp och följa med för yttern, men annars gick det bra!

Idag ska jag rida en lite lugnare sväng med mest skritt och trav då vi ska tävla imorgon! Ser verkligen fram emot det!

Ridbanan i nuläget, torr och fin! Något bl...

dsc00173 (MMS)

Ridbanan i nuläget, torr och fin! Något blöt i mitten.


Markarbete

Idag kommer det bli lite markarbete för Neos del. Ridbanan är helt snöfri nu och det är bara lite vatten i mitten så det går utmärkt att rida där nu. Tänkt lägga ut några cavalettibommar för att ha något mer är bara bar mark då jag tycker det är så långtråkigt.

Hoppträningen igår gick bra. Neo hoppade fint och var pigg. Dock skulle han ha koll på vart Aqua var hela tiden så ibland var det nära lite bockning i galoppen för att komma ifatt!

En sak jag tänkte lite på var att han inte lyssnade lika bra för yttersidan som han brukar, jag fick ta lite mer i innertygel än vanligt. Flöt ut lite med ytterbogen, annars var han jätteduktig!

Vad gör ni idag?

En liten söt skitgris har jag i min hage.....

dsc00152 (MMS)

En liten söt skitgris har jag i min hage.. Dock skönt att snön är borta!


Härliga väder!

Idag är det jättehärligt väder! Solen skiner och det är sköna plusgrader. Snön smälter rejält mycket nu vilket är såå bra!

Neo har gått utan täcke nu i helgen och får nog göra det från och med nu, enda nackdelen är att han blir så skitig när han rullar sig i leran..  Snösulorna tog vi bort förra veckan och det var nog bra det, annars hade han fått ha dem bra länge utan någon snö på backen.

Vår!

Nu börjar våren komma! Det är underbart väder med full sol och inga moln. Fotade lite idag och här är några bilder:







Dags för nya stigläder?

Har putsat hoppsadeln idag och upptäckte att mina stigläder är riktigt slitna. Har gnagat igenom in till nylonen som förstärker dem. Kanske är dags för ett par nya? Får se om jag hittar några i Tingsryd på Börjes när vi ska åka dit nästnästa helg.




Nyputsat och underbart väder

Igår eftermiddag putsade jag många av min grejer. Jag putsade en av sadlarna, båda sadelgjordarna, båda tränsen + tyglarna. Idag ska jag fortsätta med den andra sadeln och båda mina par ridskor + ett par shortchaps.

Neo och jag red en härlig långsväng igår i den sköna solen och även idag ska vi rida långt, då det är minst lika fint som igår!

Fia fick sig en omgång med borstarna och saxen. Jämnade till manen och klippte av svansen en bit då den släpade i den leriga backen... Band upp henne i hagen där det var sol och det var jätteskönt! Fia stod och njöt och Neo stod precis bredvid och kollade på och pillade lite på Fia, han tyckte väl han "hjälpte" mig! Haha, min lilla sötnos. :)

Hoppglad dumsnäll ponny!

Igår på hoppträningen gick det sådär. Jag är inte nöjd med min insats och jag var väldigt nära på att ramla av två gånger. Vi tränade lite diagonaler och kombination.

Vet var i kombinationen som jag två gånger var väldigt nära på att flyga av då vi kom lite fel in på första hindret i kombinationen, en oxer med "spöken" inunder, och då blev det väldigt lång till andra hindret, ett räcke med en grind, och över oxern hängde jag lite löst och jag stannade Neo precis innan andra hindret men han ville tydligen fortsätta hoppa, så från stillastående precis framför hindret, kanske 70 cm? högt, hoppade han över hindret med mig hängande på halsen. Han gjorde liknande sak ännu en gång och jag hängde på halsen båda innan och efter då med. Jag hade tur som höll mig kvar båda gångerna.

Han är ju hoppglad min lilla Neo i alla fall! Hoppar i nästintill omöjliga situationer. Kanske beror det på att jag litar på honom väldigt mycket nu? Då han innan stannat till innan nästan varje hinder och nu hoppar han istället när det knappt går.

Annars gick det ganska bra tycker jag. Mamma filmade lite och någon film kanske kommer i helgen.

Hoppträningen 9/2-11 (filmer)

Neo var jättefin och hoppade bra. Han bär upp sig mycket bättre nu än förut och är mycket lättare i steget. Jag slipper sitta och hålla igång honom som en dåre och skänkla, vilket är jätteskönt! Han lyssnar bra i svängarna och i övrigt också.

I onsdags hoppade vi lite linjer och svängar och på slutet en bana av det vi tränat på. Vi hoppade också vattenmatta, vilket vi inte gjort på jättelänge, och det gick super! Han kollade inte alls mycket på den.

Även ett "spökhinder" hoppade vi. Hindret hade spöken inunder och det rev Neo när vi hoppade banan då han inte hann se dem förrän precis i upphoppet.

En kombination hoppade vi också och den gick bra den med. Vi kom lite fel en gång och Neo hoppade av lite stort.


Film från hoppträningen kommer!

Mamma hade med kameran i går och filmade lite under hoppträningen, men har inte tid eller ork att lägga in den nu då jag har läxa att göra och är så trött.. Imorgon ska jag åka med Johan vid 4-tiden till Kisa och åka slalom och kommer inte hem förrän sent på kvällen. Lovar att lägga in filmen och skriva ett inlägg om hoppträningen i helgen.

Studiedag

Idag har jag studiedag och det är så skönt! På förmiddagen har jag mest slappat lite och kollat på en film. Jag har även gått med hundarna och nu är det plugg som gäller. Har prov imorgon så det är ju väldigt bra att passa på att plugga mycket till det idag!

Ikväll är det hoppträning och jag antar att jag har en buspigg pålle eftersom han fick stå igår. Ska försöka skriva ett bra inlägg ikväll eller imorgon om hoppträningen, känner att bloggen blir allt mindre uppdaterad..

I helgen körde Johan några varv med traktorn på ridbanan och hade även skopan nere lite så att jag fick lite uppplogat på fyrkantsspåret. I måndags provred jag på ridbanan för att se hur det gick och det gick jättebra, så då ställde jag upp ett litet hinder och Neo tyckte det var jätteskoj!

Hur ser din dag ut? :)

Härligt väder!

dsc00146 (MMS)

Härligt väder!


Dagen

Nu ska jag äta lite frukost och sen ska mamma och jag åka till stallet. Tar nog med mig kameran då det är soligt och härligt väder!

När vi kommer upp till stallet ska vi börja med att kasta ner hö från ladugårdsskullen och bära in det till skjulet bredvid stallet där vi har vårat hö. Vi brukar ta ner hö varje lördag, så att det räcker i en vecka istället för att det ska ligga och bli dåligt.

Efter det ska jag rida en sväng. Tar det nog lite lugnare idag än vad jag gjorde igår, då Neo fick springa på i galopp länge och fort. Han var så duktig!

När vi kommer hem från stallet ska vi äta lite och kolla på skidskytet. Robin, min bror, kommer även och lämnar sin nya hund här då han ska ta med Argos till "frissan". Mer om det berättar jag senare.

Hur ser eran dag ut? :)

Tävlar om



Jag är med och tävlar om ett trefärgat flätat pannband hos Lina!


Krångel

Vad är det med bloglovin och blogg.se egentligen? Är det bara jag eller krånglar det? Kommer upp någon slags feltext.. Alltid lika tråkigt med data-/internetstrul...

Hur är det för er?

Hoppträningen

Tänker inte skriva så mycket för det känns som om jag blir så tjatig då och skriver samma sak varje vecka..

Neo var superfin igår, bästa gången på länge! Han gick jättebra på tygeln och var lätt i sprången. Vi kom rätt på hindren nästan alla gånger och jag är så nöjd med min fina kille!


Mat-time!

dsc00126 (MMS)

Mat-time!


Sååå hoppsugen!

Jag är så otroligt hoppsugen sedan i lördags! När vi kollade på hoppklasserna i Scandinavium kliade det i fingrarna och jag blev bara sååå sugen på att hoppa! Vill att snön ska försvinna nu så att lite tävlingar kan dra igång och man kan träna ute. Just nu ser jag väldigt mycket fram emot imorgon då det är hoppträning.

Vill hoppa!


Bild från tävling i Tuna den 22 maj 2010.


Saknar min finaste Neo just nu.. <3
(Skriver detta inlägg i skolan)

RSS 2.0