Hoppträning med Neo ikväll

Ikväll är det hoppträning som vanligt. Har varit väldigt dålig på att uppdatera om det men har inte direkt haft tid eller ork att blogga något speciellt nu, då det är ganska mycket kvar i skolan att göra innan sommarlovet.

Ikväll är det i alla fall Neos tur att få hoppa lite och jag tror han kommer vara taggad då det är första gången han kommer få hoppa på utebanan (förhoppningsvis) i Gamleby för i år och den utebanan älskar han verkligen!

Hoppträning på "Lyckan" i Gamleby 2011-05-11.

Hjälpredan Rendo

Söta Rendo ville hjälpa till att kratta när vi mockade hagarna. 

Hoppbilder (från film)






Pay and Jump, Ishult 2012-05-17

Igår var Rendo ocj jag iväg på Pay and Jump i Ishult. Vi hoppade 80 cm och 90 cm och fick två felfria rundor. Jag har aldrg varit i Ishult och tävlat förut så det var skoj att komma till ett nytt ställe, vilket Rendo också tyckte verkade det som. Det var inte så många startande men det var en rolig dag i alla fall, ingen press eller nervositet som jag annars kan känna på vissa tävlingar utan alla gick in och gjorde sin runda och hade roligt.

Rendo tyckte det var spännande att komma till ett nytt ställe verkade det som för han var väldigt tagad och pigg. Han hoppade jättebra och jag är supernöjd med honom! Andra tävlingen för oss två och han skötte sig perfekt!

80 cm clear round:



90 cm clear round:


Finaste Rendo 

Stallet nästa

Nu ska jag åka till stallet och se om jag har några pållar
som vill komma in från hagen för varsitt ridpass på banan.

Jag tror nog dock att de föredrar gräset!

Bild på Rendo

I går kväll var Rendo och jag ute och skrittade i skogen och jag testade det nya fina schabraket jag fick av mamma i namnsdagspresent.
Älskar blått och har länge velat ha ett riktigt blått schabrak!

Tack mamma!

Långritt på schemat!

Idag är det långritt på Rendo med mamma och Neo som står på schemat i det underbara vädret!


Dammiga stövlar!

Behöver nog ta en omgång med lädertvålen och läderfettet tror jag!

Dressyrträning Neopold 2012-05-02

Igår var det Neos tur att åka på dressyrträning och han gick superbra! Hängde inte alls i handen utan trampade under sig bra och gick jättebra! Han har verkligen ändrat sig sedan Rendo kom, han har liksom fått mer livsgnista verkar det som nu när han har en kompis i hagen att busa och leka med. Han har verkligen glimten i ögat nu och vil jobba på träningarna på ett helt annat sätt än innan.

Sötaste ponnyplutten som finns! 

Vad tror ni, kan det bero på att han har fått en kompis att busa och ha skoj med?

Hoppning Neopold 2012-04-29

I söndags fick även Neo hoppa lite på banan och det tyckte han var skoj. Han reagerade faktiskt inte alls mycket på titthindret, vilket han tvärnitade på de första gångerna när det var nytt. Han var pigg och glad, till skillnad från förra söndagen på maskeradhoppningen då han var väldigt seg och lat.

Neopold 

Hoppning Rendo 2012-04-29

I södags hoppade jag lite här hemma med Rendo. Lite galoppbommar och titthinder var det som vi övade på.

Dock så kan jag inte kalla mitt titthinder för just titthinder längre, i alla fall inte när jag hoppar Rendo, han kollade ju inte ens på det vilket syns i filmen. Första språnget på titthindret i filmen är första gången jag styrde honom på det hindret, han har aldrig sett det innan. Vilken superhäst vi har fått tag i alltså!

Duktig på att hoppa är han också, det sista språnget i filmen nedan är 115 cm och det hoppar han med lätthet! Vi kom lite nära dock och det hörs att han slog i bommen lite lätt, men vi rev ju i alla fall inte. Kommer nog bli lite bättre med avstånd och höjder när vi ridit ihop oss ordentligt och jag har koll på alla hans "knappar".


Rendo 

RSS 2.0