Lilltanten Fia!

Nyss när mamma och jag åkte förbi stallet för att lägga betfor i blöt och för att kolla till hästarna såg vi att de sprang som galningar i hagen. Först trodde vi att det kanske var Neo som hade börjat busa med Fia, men sen märkte vi att det var fruktansvärt mycket knott! Det gick knappt att stå stilla utan att få hela skallen biten av knott... Vi tog därför in dem nu så de slipper att bli bitna och de verkade inte ha något emot det.

Filmade en liten snutt på Fia för jag tyckte hon var så söt och hade väldigt fin och luftig trav delvis. Visst är hon söt lilla tanten! :)



Div 2 andra omgången, Hultsfred

Idag har vi varit på lokal hopptävling i Hultsfred. Det var andra omgången i Div 2. Vi hade lite kort med ekipage till Gamlebylagen så vi var tre i varje lag (man får vara fyra). Men vi gjorde så gott vi kunde ändå!

I förklassen var Neo riktigt taggad och pigg! Vi gick felfritt i grunden men fick ett pet och ett stopp i omhoppningen. Efter rivningen ville jag lite för mycket och tog en för snäv sväng, så Neo hann aldrig se hindret innan det var dags att hoppa. Han stannade och vi tog det bara lugnt och gjorde en volt och kom på nytt. Gick suverän övriga delarna!

I lagklassen var det press på mig, liksom förra gången var jag sist ut och de två som ridit innan i laget hade nollat så om jag också nollade skulle vi ha vunnit. Men nu blev det inte så, för ryttaren innan mig ramlade av och hästen blev helvild och skenade runt över hela banan, vilket påverkade Neo endel. Han blev ofokuserad och helt uppe i varv. På första hindret fick vi ett stopp och så rev vi näst sista hindret. Vid det näst sista hindret som vi rev vet jag inte riktigt vad som hände, men men.. Det märktes att det var en svår bana då inget lag var felfritt. Vårat lag slutade på 8 fel och vi hoppades att det skulle vara bra ändå. Visst var jag besviken och irriterad på mig själv, men det gick super trots allt! Vi blev placerade, 3:de plats!!! Hur glad blev man inte då?!

Film från lagklassen:

Foton tagna av morfar. (Älskar mittenbilden!!)


Är nöjd med Neo och våran insats idag, man kan ju inte göra mer än sitt bästa trots allt. :)

Är ute i det härliga vädret och töltar med...

dsc00409 (MMS)

Är ute i det härliga vädret och töltar med Mörk. Underbart!:-) (mammas kompis häst)


Moln

Oredigerade tagna med Nikon D3000.

Dagen pass - körning

Idag fick det bli körning för Neos del och han hade inget emot det. Han älskar verkligen att dra vagnen - öronen är spetsade hela tiden och högsta travväxeln är i. Vi körde inte så jättelångt idag, men tillräckligt för att Neo skulle komma igång med alla sina muskler ordentligt.

På grusvägen mötte vi en traktor med släp och en skördetröska. Det var ganska trångt just där vi mötte traktorn, men Neo brydde sig inte mycket utan kollade mest bara. När skördetröskan kom fanns det lite mer plats på vägen och Neo reagerade knappt utan var mest lite nyfiken på den.

Jag säger bara det, vad skönt det är att ha en trafiksäker häst! Till skillnad från Madicken, som hoppade ner i diket och blev hysterisk så fort det kom en traktor eller liknande på vägen, är Neo lugn och bryr sig inte nämnvärt.

En svettig, men glad Neo efter körturen


Små flätor i överhåret för att det ska stanna på ena sidan.


Lilla söta Fia står och väntar och gnäggar medan Neo är borta


Testade lite manuella inställningar på kameran och fick denna bilden ;)

Bilder från dagens ridning

Nu ikväll red jag lite på banan och tränade först lite i trav med cavalettibommar och på slutet hade jag galoppbommar med ett galoppsprång mellan. Här nedan är två bilder då de andra var väldigt suddiga.

Film från hoppträningen

Duktiga Neo på hoppträningen i onsdags!

Hoppträningen i onsdags, med superpigg häst!

I onsdags drog hoppträningarna igång igen, vilket jag tycker är superkul! Vi övade mest på att hoppa småhinder på en långsida för att få koll på hästarna ordentligt och så att vi kunde reglera dem som vi ville.

På uppvärmningen var Neo lite seg till en början och kolla mest omkring på allt runt omkring. Det hade regnat ganska mycket under dagen så det var många stora vattenpölar på ridbanan. Neo tyckte det var jätteskoj att gå och plaska i dem och när han stod mitt i den största ville han inte gå därifrån utan bara stod där och lekte.

När de flesta började komma igång med uppvärmningen ordentligt fick Neo värsta rycket och travade som en superdressyrhäst! Jag kände mig som en studsboll där uppe på ryggen och tappade stigbyglarna flera gånger. Robban sa att om han hade travat lite saktare hade han gått i passage! När han hade lugnat ner sig lite kunde jag börja galoppera, men dock bara lite i taget då han var SUPERPIGG och var nära att bocka stort flera gånger.

När alla hade värmt upp klart började vi hoppa de små hindren och Neo drog iväg järnet över dem först gångerna, men efter ett litet tag lugnade han ner sig och var riktigt lydig och gick sakta och kontrollerat.

På slutet fick vi hoppa en liten bana på fem hinder och Neo var verkligen duktig. Ett av hindren var helt nytt, knalloranget, och ett det sista hindret var ett hinder han brukar stanna på, men ändå kollade han inte på dem och hoppade fint och avspänt. Tycker verkligen vi börjar bli ett bra team nu, Neo och jag!♥

Film kommer ikväll!

RSS 2.0