Bilder från klubtävlingen 25/3-12

Foto: Bo Sällberg

Foto: Lina Sällberg

Rendos och min första hopptävling 25/3-12

Igår var Rendo och jag med på vår första hopptävling tillsammans och det gick över förväntan! Rendo var lugn och fin när vi skrittade omkring på tävlingsplatsen och brydde sig inte om de andra hästarna eller någonting annat. Han var väldigt fin och avspänd när jag red fram honom och han hoppade jättebra på framhoppningen.

När vi kom in på banan var han väldigt pigg men på ett bra sätt tycker jag, han hoppade bra och verkade tycka det var kul. Vi hoppade 80 cm Clear Round och 90 cm två faser.


I 80 cm Clear Round gick vi runt felfritt på första rundan, men tyvärr var minneskortet i kameran fullt så den rundan blev inte filmad.

I 90 cm två faser var Rendo ännu finare än i klassen innan tycker jag. Han gick fram till hindren bättre och vi kom mer rätt med avstånden. Han var väldigt pigg även här men ändå lugn, om man nu kan säga så. Han var avspänd och fin fastän han var pigg och jag är jättestolt över honom! Vi kom dock lite fort upp på 2:a hindret så där blev det ett pet, men han var superfin alla andra språng. Så duktig han var på vår första tävling tillsammans!


Tävlingsdebut med Rendo idag

Idag ska Rendo och jag åka iväg på hopptävling för första gången tillsammans. Det är första gången jag tävlar på stor häst så det ska bli spännande och kul! Det är bara en klubbhoppning, som vi ska hoppa 80 cm clear round och 90 cm två faser på, men det är ju bra att börja lite försiktigt och se hur det fungerar. :)
Min stora fin kille! 

Rendo 24/3-12


Nya benskydd till Rendo

Idag har Rendo fått nya fina benskydd. De är vita och av märket Hampa Pro, köpta på Secondhorse-avdelningen på Hippoteket.
Jag tycker det blev supersnyggt på honom med vita benskydd!
Vad tycker ni?

Rendo i sitt nya täcke och träns

En bild på Rendo från i torsdags innan hoppträningen.
Redo att åka i sitt nya fina träns och det nya fina täcket!

Hoppträning Rendo 2012-03-08

Igår var Rendo och jag iväg på hoppträning, som alltid på torsdagar. Det gick mycket bättre denna gången än vad det gjorde förra veckan och jag är mycket nöjd, även om det inte gick jättebra när vi hoppade banan i slutet. Vi kom fel i tvåkombinationen och det blev lite missförstånd så Rendo sprang bredvid b-hindret. Men när vi kom igen så gick det superbra och jag är som sagt väldigt nöjd med gårdagen lektion.


Tävlar om Hv-Polo set


Film från gårdagens hoppträning kommer!

Ikväll tänkte jag ta och ladda upp och göra iordning filmen från hoppträningen med Rendo igår. Om nu datan vill sammarbeta vill säga. Sisst krånglade den endel men efter lite aggressioner mot den så funkade det tillslut, så hoppas det går lättare idag. Dessa datorer...

Dressyrträning Neopold

Igår var Neo och jag på dressyrträning i Gamleby för våran ordinarie tränare, Robban. Neo var jätteduktig och gick hur fint som helst! Han har nog aldrig gått så fint och bra som igår! Är så stolt över min lilla plutt, trots att jag fick kramp i armar/axlar (får lätt det, men har varit bättre med det ett tag nu). Tyvärr så varken filmades det eller togs några bilder, vilket jag tycker är lite synd. Men glömmer man kameran hemma så gör man. Hade annars varit väldigt kul att se hur fint han gick och hade varit kul att visa!



Ikväll är det hoppträning med Rendo och då ska jag inte glömma kameran! Känner att det är väldigt bra och givande för min egen del att ha hoppningen med honom filmat.

Hoppträning Rendo 2012-03-03

Igår var Rendo och jag iväg på hoppträning i Gamleby för Robban. Vi har tränat regelbundet nu i några veckor sedan terminen började och det har gått lite upp och ner. Vissa träningar har gått jättebra och vissa har gått lite mindre bra. Men har ju bara haft honom i drygt 2 månader så kan ju man kan ju inte kräva att vi ska vara ett perfekt team än.

Igår gick det faktiskt ganska bra och jag är nöjd med Rendo som var duktig! Jag är däremot lite irriterad på mig själv som bromsar upp inte driver tillräckligt så vi kommer fel och för nära ibland. Men jag ska försöka bättra mig och lära mig driva och tänka bort lite av mitt "Neo-tänk".

Känner mig ändå nöjd och är glad att jag hittade en så fin och duktig häst som Rendo! 



Pigga hästar!

Idag red mamma och jag ut en sväng på eftermiddagen. Både Neo och Rendo var taggade och ville helst springa hela tiden. Jag hade fått pälsglans på tyglarna och fick därför inget grepp utan bara gled hela tiden. Detta var inte så jättebra då Rendo var väldigt pigg idag och ville springa fort! Hade inte martingalen heller så han körde upp huvudet rakt upp så det tog ett tag innan jag fick kontroll över honom och kunde börja jobba honom lite istället. Mot slutet lugnade han dock ner sig och gick riktigt fint i traven!
En bild på fina Rendo från i måndags.

RSS 2.0