Världens bästa Neo

Igår hoppade jag lite på banan här hemma för att känna lite på Neo inför söndagens tävling och det gick jättebra! Jag hoppade en bana med två hinder på 1m och ett inder på 90cm och han gick kanonfint! På slutet lade jag även upp ett hinder på 1.10m och hoppade det tre gånger. Första gången gick bra, andra gången rev vi och tredje gången kändes jättebra! Min duktiga lilla pålle! Jag har inte hoppat så högt hemma förut, då banan fortfarande är lite tung, men igår gick det super!
Även fast det gick jättebraa att hoppa högre ska jag nog anmäla mig på 80cm och 90cm, på tävling kommer ju lite nerver och det blir ju lite längre banor. :)

Tävling på söndag

På söndag ska jag och Neo vara med på en klubbtävling i Tuna har jag tänkt. Jag har inte anmält oss ännu för jag vill känna lite på honom på ridbanan ikväll på något hinder som ligger på metern. Jag är i valet och kvalet om jag ska välja 80cm och 90m eller 90cm och 1m.. Det får avgöras ikväll. :)

Förövrigt har Neo och jag ridit på ganska mycket nu. I helgen hoppade jag en bana, han fick dra vagnen och så har vi ridit tillsammans med granntjejen två gånger och då har det gått undan kan jag lova! Neo och Tiian, som den hästen heter, har haft galopptävling och båda har sprungit så fort de bara kan. Vi har en perfekt grusväg en bit ifrån stallet som är jättelång och inte en sväng på, riktigt kul att ösa på i full galopp! :)

Älskade Neo! ♥

Nya stigbyglar

Har nu efter lite velande hit och dit bestllt ett par nya stigbyglar. Känner att mina gamla, kwik out, är så hala och att jag aldrig får något riktigt bra grepp med dem. De nya jag har beställt är liknande då de löser ut i ena sidan vid tryck, vilket jag tycker är väldigt bra då det inte finns någon riskt för att fastna med foten. Funderade ett tag på att köpa ett par Srenger BowBalance, men de är ju inga säkerhetsstigbyglar, så det känns lite mindre säkert med tanke på att de gångerna jag åkt av nu har mina stigbylar alltid löst ut.

De stigbyglarna jag köp nu är ett par "Foot Saver". De har en spiral vid bottenplattan och en kraftig magnet upptill som löses ut vid tryck.


Bilkälla

Kvällshoppningen i tisdags

I tisdags var Neo och jag med på sommarkvällshoppning i Gamleby. Vi hoppade 80 cm och 90 cm clear round.

På framhoppningen var Neo lite seg till en början, men efter en liten stund kom det in en liten ponny på framhoppningen som gnäggade och då blev Neo helt plötsligt jättepigg! Han hoppade fint och svarade bra för hjälperna.

I första klassen 80 cm clear round gick Neo jättebra och hoppade fint. Vi hade ganska bra tempo tycker jag, dock så landade vi i fel galopp några gånger så det blev lite korsgalopp, anars var det inga problem. Vi fick 0 fel första rundan.

I 90 cm clear round gick det t.o.m ännu bättre! Neo landade i rätt galopp hela tiden och hoppade ännu finare och bättre språng tycker jag! Han var i första hindret lite men efter det lyfte han på hovarna. Vi fick även här 0 fel första rundan.
Finaste Neo!

Sommarkvällshoppning

Nu ska jag åka till stallet för att göra iordning Neo då vi ska på hopptävling i Gamleby. Är bara clear roundklasser men ska bli kul ändå! :) Jag hoppas på att kameran är laddad så att mamma kan filma. Berättar hur det gick senare. :)

Avslutning på hoppträningen - 1:a plats

I onsdags var det sista hoppträningen för terminen och vi körde då lite tävling. Vi hoppade en bana med omhoppning på tid och Neopold var riktigt på hugget så vi vann! :D Är så glad och Neo var så duktig. Mamma hade kameran med sig och skulle egentligen ha filmat men hon var tidtagare så det blev ingen film. Jag tog istället en bild på Neo efteråt med rosetten.
Finaste Neo!

Gissa om jag blev förvånad!

Idag var det skolavslutning i kyrkan på förmiddagen men lite sång och stipendieutdelning. Det var inte speciellt skönt väder, grått och mulet, dock är det liknande väder fortfarande.

I alla fall så när det blev stipendieutdelning i kyrkan satt jag och tänkte att "det skulle vara kul att få ett stipendium, men hoppas att jag slipper för jag vill inte gå fram" :P. Så när jag hörde mitt namn blev jag väldigt förvånad men samtidigt glad! Jag fick stipendium från Sparbanksstiftelsen på 500kr, vilket inte är helt fel så här till sommaren! :)

Nu är det sommarlov!

Orkade inte

Varken mamma eller jag orkade dra upp vagnen idag och spola av den, så det får bli en dag när det är lite svalare ute. Kan ta några bilder ikväll när hästarna ska gå in, så ni i alla fall får se hur den ser ut!

Gammal fyrhjulsvagn

Efter maten snart ska mamma och jag åka till stallet för att tvätta av en gammal fyrhjulsvagn som vi hittade i förra veckan. Den är i trä med gamla trähjul som är järn på. Jag vill jättegärna testa den och framåt kvällen ska vi nog göra det. Självklart kommer kameran att följa med så ni får se hur den ser ut! Mer om vagnen och bilder i eftermiddag/kväll. :)

Dags att bada hästarna!

Nu ska snart mamma och jag åka till stallet för att bada båda hästarna. Fia får börja då hon är lugnast och verkligen njuter av att bli shamponerad och avspolad. Neo är lite skeptisk till att bli duschad, speciellt vid manen när man kommer för nära huvudet. Ska ta med kameran upp och försöka ta några bilder på sötnosarna.




Underbart väder!

Idag vaknade jag vid cirka halv 9. Väldigt skönt med lite sovmorgon! Jag åkte upp till stallet runt halv 10 för att mocka och göra iordning stallet samt rida Neo. Jag red honom först på ridbanan lite, tränade lite cavalettibommar och skuttade över ett hinder. När jag kände mig klar efter en liten stund så gick vi upp till ett gärde strax intill stallet och raceade lite i galopp där! Det var ganska svettigt att rida idag, så jag svampade av Neo lite efteråt.

Nu ska jag äta lite och sedan göra Argos sällskap ute i solen med lite bra musik i öronen och sola! :)

Visst ser det skönt ut!

Vad gör ni idag?

Testade nya hindren i söndags (film)

I söndags hoppade jag lite med Neo hemma. Vi testade de nya hindren och NEo var jätteduktig! Mamma filmade och här är filmen:


RSS 2.0