Paddor i spånhögen

Jag tycker det är lite märkligt att paddor trivs att bo inne i våran spånhög.. Vi har två stycken riktigt stora paddor som gräver ner sig i spånhögen och bor någonstans där inne i.

Ibland ser man att det sprattlar till i högen när man gräver fram spån och ibland märker man inte att man fått med en padda förrän man breder ut spånet i boxen. Vi brukar altid sätta dem på marken en liten bit ifrån stallet när vi upptäcker dem, men de hittar snabbt tillbaka till spånhögen och är mitt i den nästa dag igen.

Förra året hade vi någon mindre groda i spånet men i år är det två stycken väldigt stora paddor, jag tror de är tillsammans så jag kallar dem för Herr och Fru Groda, haha. ;)

Den lilla grodan från förra året
Har ni haft grodor/paddor i spånet någon gång?

Tävlar om benskydd

Jag är med och tävlar om benskydd hos Camilla!
(Klicka på bilden för att komma till tävlingen)

Neo hälsar!

Slutade lite tidigare från skolan idag, så jag hann med bussen vid 1, vilket var väldigt skönt! Mamma hämtade mig vid busshållplatsen då hon var ledig idag och på väg hem stannade vi till vid stallet och gav hästarna lite lunchhö. Neo blev glad, där han stod längst ner i hagen, när han såg att jag kom med höpåsar och gjorde ett stort bocksprång och kom sedan i full fart! Kul att han är pigg tycker jag!

Ikväll blir det hoppträning, vilket är det jag ser fram emot och längtar till varje vecka! Hoppas på att han är lika pigg då, men skippar att bocka. ;)

Neo hälsar!

Neopold 24/10-11


Resultat från tävlingarna 15-16 okt

I lördags och söndags var ju Neo och jag i Västervik och tävlade både individuellt och med laget.

I lördags fick vi ett stopp och ett pet första rundan, men vi klarade oss igenom banan felfritt andra gången. Har var duktig och tittade knappt på något hinder fast han aldrig varit i det rihuset eller sett de hindren.

I söndags fick vi ett retligt pet i grunden, så ingen omhoppning för oss. Han kämpade på bra ändå och jag är väldigt nöjd med den ritten.

I lagklassen fick vi två stopp på en långsida med två stora oxrar efter varandra. Till den första var det ganska kort, då man vände upp från kortsidan och till den andra stämde det inte riktig med avståndet för oss. Vi fick totalt 14 fel, varav 6 var tidsfel. Jag tycker det var lite mycket tidsfel då Neo faktiskt var snabb? Menmen. :)

Neo gjorde i alla fall sitt bästa och jag är så nöjd med honom! Han har aldrig varit iväg två dagar i rad förut men han skötte sig exemplariskt!

Tyvärr blev det inga bilder eller filmer tagna, så det får bli en av favoriterna med min älskade lilla pålle!
Världens bästa Neopold, mitt hjärta! ♥

Frostbilder


Tävling idag och imorgon!

Som ni troligtvis märkt har bloggen legat väldigt lågt nu ett tag. Jag har inte haft den minsta motivation till att skriva och då är det lika bra att låta bli tycker jag. Ska försöka ta upp bloggen lite nu igen och se vad det blir av det.

I dag ska i alla fall Neo och jag åka till Västervik för att hoppa en clear round på lokal hopptävling. Höjden blir 90cm.

I morgon ska vi in till Västervik igen för att tävla med laget, sista omgången i Div 2 innan finalen. Varken neo eller jag har varit i Västervik innan så därför ska vi hoppa en cler round idag för att se hindren och miljön lite. Imorgon blir det som vanligt en klass med omhoppning innan lagklassen för Neos och min del. Kommer hoppa 95 cm imorgon.

Härlig sommarbild på Neo och mig från i somras i höstkylan!

Hoppas ni vill följa mig och Neo igen, fast vårt uppehåll ett tag nu!

RSS 2.0