Känsliga öron

Rnedo har varit ganska känslig med sina öron sedan han kom. Jag har knappt fått röra dem och att borsta på dem har varit helt omöjligt. Jag har dock varit envis och rört lite på dem varje dag och det har faktiskt gått bättre och bättre! Nu får jag ta ordentligt på öronen, hålla handen runt dem och böja lite på dem o.s.v. Vissa dagar är han fortfarnade dock lite försiktig med dem men igår var han avslappnad och lung inne i gången och jag fick röra riktigt mycket på öronen vilket kan ses nedan på dem lilla filmsnutten.



Söta Calle


Min fina lilla Calle, alltid glad och positiv!
Min bästa lilla vän 

Neo-dag

Idag hade jag en Neo-dag i stallet. Ägnade mig bara åt Neo, vilket var ett tag sen nu då mycket fokus har legat på Rendo. Neo verkade tycka om att vara själv i fokus och jag pysslade om honom i gången genom att klippa och snygga till man, lugg och svans lite. Jag gjorde även en inbakad fläta i hela manen på honom, för att han inte skulle bli så varm under ridturen. Det var härligt att galoppera fram på min fina ponny i skogen och det verkar som han också tyckte det var kul då han hade öronen framåt hela tiden!

 


Min fina, älskade ponnyplutt! 


Finaste Rendo


Hoppträning Rendo

Nu i veckan var Rendo och jag iväg och hopptränade, men inte för våran ordinarie tränare utan för Ramona som min kusin Lina brukar träna för.

 

Jag tycker att träningen var väldigt givande och ska fortsätta träna för Ramona då jag känner att det verkligen var bra för Rendo och mig. Jag fick ändra min ridstil väldigt mycket och sprången blev helt annorlunda mot innan, till det bättre!

 

På tävlingen igår försökte jag verkligen tänka på att rida på det nya sättet, med axlarna mer framåt än vad jag brukar, lite längre bak med skänkel så jag får bättre tramp i sprången och få Rendo "mer på baken", dvs att han jobbar mer aktivt med bakbenen. Jag tycker verkligen att den stilen funkar för oss och alla sprången blev så himla mycket bättre! Är konstigt att det kan bli skillnad så fort bara man ändrar några små detaljer, men skillnad blev det verkligen!

 


Klubbhoppning Gamleby RK 2012-06-16

Idag var Rendo och jag iväg på vår fjärde tävling tillsammans. Vi provade att hoppa 90 cm och 1 m igen och idag gick det superbra! Tyvärr filmades ingen av rundorna då kameran glömdes kvar hemma.

 

Rendo var jättetaggad hemma i stallet och det var knappt att det gick få på honom transportskydden och svansskyddet då han trippade omkring i gången. När allt väl var på och han var lastad bar det iväg och han stod väldigt stilla i tansporten idag. När vi kom fram var han taggad, men ändå lugn och fin.

 

I 90 cm clear round var han väldigt på G och ville helst springa på, men jag höll tillbaka honom och han gick jättefint! Vi kom runt felfritt på första rundan och det kändes bra!

 

I 1 m clear round var Rendo fortfarande fräsh och fin. Vi hade gått ner till framhoppningen mellan klasserna för jag ville hoppa fram på räcketen gång inför 1 m-klassen. Språnget vi tog på framhoppningen var verkligen superbra och gav mig en bra känsla! Väl inne på banan var Rendo jättefin och vi gick runt felfritt även här! Det var en kombination med oxer in - ett galoppsprång - räcke ut och den var jag lite orolig för innan, men han hoppade den jättebra!

 

Åh, vad jag älskar Rendo och jag är så glad att vi hittade honom! Han är så duktig, snäll och fin, ställer alltid upp och hoppar även om vi skulle komma lite fel. Jag känner mig trygg med honom på banan och det känns även som att han litar på mig.

 



Bilder på Neopold










Taggar tävling imorgon

Imorgon är det dags för klubbhoppning med Rendo igen! Den här gången blir det i Gamleby. Vi ska testa att hoppa 90 cm och 1 m igen. Ska bli så kul o längtar verkligen!

 


Busungen Rendo


Inte konstigt att Neo aldrig har grimman/f...

2012-06-10_13_31 (MMS)

Inte konstigt att Neo aldrig har grimman/flughuvan på sig om dagarna! ;)


Klubbhoppning Falkens HS 2012-06-06

Igår var Rendo och jag med på Nationaldagshoppning hos Falkens HS. Vi hoppade 90 cm clear round och debuterade i 1 m clear round.

Rendo var supertaggad när vi lastade ur på tävlingsplatsen och kunde knappt stå stilla i en sekund, så det var lite bökigt att få av honom transportskydden och svansskyddet. När vi väl hade fått av honom alla grejer och hade sadlat och jag hade hoppat upp blev han helt lugn och vi skrittade omkring så Rendo fick kika lite.

I 90 cm clear round rev vi två hinder första rundan och jag valde att göra en omstart för att jag kände att Rendo mest slarvade och inte riktigt lyfte på benen ordentligt bara. Andra rundan kom vi runt felfritt och Rendo var så duktig!



90 cm clear round, andra rundan

I 1 m clear round ville han gärna springa på lite och var ganska stark så vi fick två pet där. Jag valde även här att starta om för han kändes fortfarande pigg och jag ville försöka igen. Vi fick två pet även när vi red om, men jag är jättenöjd i alla fall! Han tittade inte på något av hindren, även fast det stod små ljusblåa trähästar under ett av hindren och ett hinder var polkagrisfärgat, vilket många av hästarna innan reagerat starkt på. Är så nöjd med honom och vår debut på 1 m och vad gör väl två pet? - Ingenting! :)



1 m clear round, andra rundan

Tävling med Rendo imorgon!

Imorgon är det klubbtävling med Rendo i Frösvi. Det blir Rendos och min tredje tävling tillsammans och det ska verkligen bil jättekul! Vi ska vara med på 90 cm och 1 m, vilket blir debut på 1 m för oss på tävling, men jag tror inte det kommer vara några större bekymmer. Åhhh, vad jag längtar!


Neo och hans tunga

Neo är lite speciell när han slickar. Om han så slickar saltsten eller slickar på handen så slickar han med undersidan utav tungan. Jag har inte träffat någon häst förr som använder sig av undersidan när den slickar. Vet inte varför han gör det eller hur han kommit på det, men så gör han i alla fall. Filmade en liten snutt nu i veckan då han slickar på sin älskade Himalaya-saltsten och där ser man tydligt hur an slickar med undersidan.




Slickar era hästar med översidan av tungen, eller gör de som Neo?

Hoppträning Rendo 2012-05-31

Filmen från hoppträningen i torsdags. Jag är som sagt irriterad på mig själv som bromsade upp alldeles för mycket många gånger. Men när jag väl får trycket på honom och lite mer fart så hoppar han superbra! Några språng blev ju faktiskt ganska bra.



Arg på mig själv

Hoppträningen igår med Rendo gick inte sådär jättebra.. Han var ganska pigg men endå kontrollerbar och hoppade bra. Det jag är arg på är att jag hela tiden bromsade upp för mycket och höll tillbaka innan hindren för mycket så vi kom fel ganska ofta. Jag vet inte varför jag hade "handbromsen" i hela tiden och är så arg på mig själv för det, nu i efterhand när jag kollat på det mamma filmade ser jag exakt vilka fel jag gjorde och precis vad jag skulle ha gjort istället. Men, men det kan ju inte alltid gå bra.


Får ta och ladda om till nästa onsdag då det är Nationaldagshoppning i Frösvi och vi ska vara med på 90 cm och 1 m clear round. Första 1m på tävling så vi får se hur det går, vet ju att han KAN hoppa och han har verkligen höjden i sig så jag tror inte det kommer vara några problem.

Film från träningen kommer!

RSS 2.0