Hoppträning ikväll

Ikväll börjar hoppträningen igen, vilket jag tycker är superkul! Har längtat länge och ikväll är det dags igen. Tror vi kommer att få träna på lite nya hinder i år, då det var endel nya på Tjust Cup (som jag var med och hjälpte till på). Hoppas på att Neo också är pigg och taggad!
Finaste killen! ♥

Fin pålle

Igår kväll red jag ut en liten runda i skogen och Neo var ganska pigg och jobbade bra. Jag red för ovanlighetens skull i dressyrsadeln, vilket jag inte gärna vill i skogen, men de kändes riktigt bra. Som man kan se i den lilla filmsnutten nedan kammade jag över all Neos man till en sida då jag tycker han bli så snygg i det! Filmen är mest för att visa min snygging i frisyren, men också för han är snygg när han går på tygeln.

Visst är han snygg?!

Snyggaste snyggingen!

dsc00398 (MMS)

Snyggaste snyggingen!


Flygande Calle

Suttit lite och lekt i photoshop ett tag nu och gjorde en lite rolig bild på Calle. Tror han ser sin dubbelgångare komma flygande, därav den chockade minen! ;) Haha

Bilder på Lösdriften

Har ju glömt bort att lägga upp bilderna på lösdriften när den var klar. Det enda som återstår att fixa är att skruva upp skivor på dörrarna, men det behöver inte göras med en gång.
Lösdriften klar och nyfiket undersökt av två små pållar.

APUplats på Hippoteket fixat!

Vi har nu fått gå ut och kolla praktikplats och jag hade jättemycket beslutsångest innan jag kom på vart jag kunde vara. Jag vill gärna vara i någon butik som säljer djurartiklar, speciellt till häst. Jag gick idag ner till Hippoteket och frågade om jag kunde ha min APU där och det gick jättebra! Så nu ska jag vara där hela vecka 45 och efter det varje onsdag fram till vecka 12, förutom lovveckorna, och även hela vecka 12. Jag tror det kommer bli bra och jag ska försöka uppdatera lite om hur det är där och så, men det är ju ett tag kvar. ;)

Födelsedagspresenter

I måndags fyllde jag 17 år och fick ganska mycket hästprylar i present! JW-hjälmen köpte jag igår för pengar jag fick i present. Jag är jätteglad för alla sakerna och tycker allt var jättefint! Jag fick utöver hästprylarna lite annat smått och gott! :)

Det som är på bilden  nedan provade Neo och jag igår på en liten tur i skogen.

Schabrak - Kyro Riding Gear

Ridbyxor - John Whitaker

Ridhjälm - Charels Owen, John Whitaker

Tyglar - Globus

 

Neopold och jag i våra fina nya grejer!

 


Är med och tävlar om...

Jag är med i Camillas bloggtävling om tre snygga plagg från Mountain Horse! 
Klicka här för att komma till tävlingen.

Projekt: Lösdrift

Idag har mamma och jag börjat röja ut ett ganska stort utbygge bredvid stallet, där vi fram till nu har haft vårat hö. Detta för att vi ska göra en lösdrift till hästarna där!

Vi har röjt dän allt på väggarna (gamla psikar och rostiga krokar av olika slag) och krattat undan allt gammalt hö som legat underst blandat med gruset och blivit dåligt.

Imorgon ska vi köpa masonitskivor eller liknande för att slå på från backen och upp till mitten av väggen ungefär, det för att se till att de inte har bågot att varken fastna i eller skada sig på. När detta är klart tror jag det kommer bli kanonbra och då ska hästarna få gå ute dygnet runt.
Så här såg det ut från början, med höet plus att den gamla fyrhjulsvagnen stod bakom (närmast i bild).

Gången från hagen till lösdriften.

Efter lite utrensning...

De får i alla fall högt till tak!

Calles nya mysplats

Lilla sötnosen Calle har hittat en ny mysplats, på understa hyllan i mitt skrivbord!
Haha, lilla plutten! ♥

På väg ut till skogen och regnet kom helt...

dsc00365 (MMS)

På väg ut till skogen och regnet kom helt plötsligt o vräkte ner! Som tur var gick jag precis förbi vår maskinhall och kunde parkera mig o Neo bredvid en traktor!;-)


Lokal hopptävling med div 2

Igår var Neopold och jag med på lokal hopptävling i Frösvi, Falkens HS. Det var även div 2 första omgången och jag tävlade i Gamelbys lag 2.

I fösta klassen jag tävlade individuellt i gick det jättebra! Jag var felfri i grunden och försökte satsa lite mer i omhoppningen än jag gjort tidigare. Det gick väldigt bra och Neo hängde med bra, men rev näst sista. Rivningen tar jag helt på mig då det var jag som tog lite snäv sväng och Neo inte riktigt hann med, så den rivningen var mit fel. Är supernöjd i alla fall då jag kom precis utanför placering, tror jag kom 4:a eller 5:a och det var tre placerade.



Sedan var det laghoppningen som gällde. Jag tävlade för Gamleby Ridklubb i lag 2 och vi var två B-ponnyer och två D-ponnyer i laget. Jag var sist ut och hade lite press på mig i grundomgången då det var en i laget som hade några fel med sig, så om vi skulle komma med till omhoppningen var jag tvungen att vara felfri. Jag satsade mer än vanligt med Neo och gav mig fan på att det skulle gå och det gjorde det! Vi nollade och på så sätt kom laget till omhoppning!



I omhoppningen fick en 4 fel och en 8 fel, jag var sist ut igen och Neo var nästan ännu finare än klasserna innan och vi gick nolla igen! Laget kom på 2:a plats och vi fick med oss 11 poäng till nästa omgång!



Är så otroligt stolt över Neo och var så bubblande glad när vi kom i mål med noll fel i både grunden och omhoppningen! Neo är verkligen den bästa ponnyn som finns! 

Filmerna från LillaGubbenCup

Har ju totalt glömt bort att lägga upp filmerna från LillaGubbenCup som Neo och jag var med på. Här är de nu i alla fall!



Uppskrapat ansikte och ny hjälm

I tisdags kväll gick Neo och jag omkull på en grusväg och min ridhjälm gick sönder (igen!). Jag skapade även upp hela ansiktet och även insidan av underläppen, så jag fick sy 4 stygn på insidan av läppen. Näsan och överläppen fick jag mest skrapsår på så de läker bra nu. Men insidan av underläppen blev helt uppfläkt så den gör fortfarande ont och det stramar i stygnen.
Min ridhjälm, som jag fick ny då min gamla gick snder i ett fall för några månader sen, blev inte så fin. Men som tur är ersätter mitt försäkringsbolag denna hjälmen också, även mitt pencilin ersätter dem. :)


RSS 2.0