Film från körturen med Neo

Igår körde ju mamma och jag Neo en sväng och här är en liten filmsnutt. Neo älskar verkligen att dra vagnen och travar på som bara den!


Suverän kådsalva mot muggen! Beställd från...

dsc00249 (MMS)

Suverän kådsalva mot muggen! Beställd från hippok9.nu. Har även beställt Neos örter för hostan där.


Körde Neo igår

Igår kväll körde mamma och jag Neo, då jag var för lat för att rida. Neo verkligen älskar att dra vagnen och travade nästintill hela sträckan vi körde. Vi tog med oss kameran så mamma filmade en liten snutt, vilken kommer ikväll. :)

Lönlös dag!

Vilken rolig dag jag har idag! -eller inte! Gick upp vid halv 7 som vanligt för att åka till skolan och när vi skule gå till klassrummet där vi har lektion på morgonen fick vi höra att vi inte har någon lektion... Lektionen efter var också inställd så vi hade egentligen sovmorgon idag till halv 1! Näe vi börjar vid halv 1 har vi matte och sedan en lektion till... Lönlös dag... :/

Är ute på en härlig långtur

dsc00248 (MMS)

Är ute på en härlig långtur i skogen med Neo och kom nyss på att det är 2 och en halv vecka kvar i skolan!:-D


Liten uppdatering

Har haft dåligt med inlägg nu ugen, men det beror på att skolarbetet har tagit endel av tiden nu så här i slutet av terminen. Stallet tar ju också mycket av tiden.

Hoppträningen i onsdags gick bra och film kommer. Jag red med en kompis i tisdags och det blev en del racergalopp där, vilket är väldigt roligt!

Neos hosta har kommit tillbaka lite smått igen... :( Han kan hosta till ibland efter en galopp men det är bara vissa dagar, och när jag inte har torkat ur näsan på honom. De dagarna jag torkar ur näsan ordentligt och tar bort allt pollen och damm hostar han mer än de dagarna jag låter näsan vara.. Undrar vad det kan bero på? :P Mamma har beställt lite mer örter igen, de som han fick förra gången han hostade, och förhoppningsvis kommer de snart så han kan börja få dem. Hoppas att de hjälper!


En bild på den finaste Neo från i vintras! ♥


Fotografering i vårsolen

Idag gick Neopold, jag och mamma till en fin hage för att ta lite kort. Jag hade på mig en somrig klänning och Neo hade blivit lite extra borstad och fin. Har länge velat ha lite kort när jag rider Neo i klänning, eller i alla fall i lite finare kläder, och idag blev det så!

Min absoluta favorit är den första, men den andra och den när jag har böjda ben och ligger på Neos hals är också favorter! :)



















Jag är jättenöjd med bilderna!
Vad tycker ni om dem? :)

Morgondagen

Imorgon ska Neo och jag ha lite skoj på "terrängbanan" i kossornas beteshage bredvid stallet. Mamma och jag fixade till hindren lite tidigare ikväll då korna hade rivit ner alla. Vattenhålet har dock torkat ut så det blir inget plaskande i vattnet..

På eftermiddagen imorgon ska nog mamma ta lite kort på Neo och mig i en jättefin hage. Jag har länge velat ha lite finare kort där jag inte har vanliga ridkläder på mig, utan lite finare! :)

Marksyn x2 igår

Igår på hoppträningen fick vi hoppa vanliga hinder, men två av oss (jag och en till) fick testa att hoppa lilla vattenspegel med vita "grindar" framför. (kommer inte på vad de kallas, men ser ut som pallbockar fast lite glesare och lutande :P)

Första gången tvärnitade Neo och jag flög av, men lyckades faktiskt att landa på en fot och sen på rumpan! Jag hoppade snabbt upp igen och höll om honom riktigt ordentligt och då tog han ett jätteskutt över. Fick komma på det några gånger på raken och det gick ganska bra.

På slutet skulle vi hoppa en bana och där var vattenspegeln inkluderad. Jag satt ner ordentligt och höll om men Neo slog på en rejäl tvärnit och jag flög över huvudet och tror att jag landade på rumpan/ryggen och slog sedan i huvudet (igen!).

Det blev inte så hårt mot huvudet och syntes ingenting på hjälmen men gjorde ändå lite ont sen i söndags.. Fick superont på näsan också då mina glasögon tryckes till ordentligt och "plupparna" på näsan böjdes till ganska ordentligt så jag fick två små fina märken på vardera sidan om näsan. Syns inte mycket men gör desto ondare! Är väldigt öm i näsan idag och kan knappt peta på den.

Tror jag har lite oflyt nu.. Har ramlat av tre gånger på fyra dagar och slagit i huvudet två av gångerna. :P

Kosläpp

Förra söndagen släppets några av ammkorna med sina kalvar ut på bete. Kalvarna var så söta när de kom ut för första gången och jag tog lite kort på dem. Inte så lätt att hinna med dem med kameran men några bilder blev det.










Ny ridhjälm - Lami-Cell

Idag ringde mamma till mitt försäkringsbolag för att höra om man kunde få ersättning om man köpte en ny hjälm och det gick självklart bra. Så när mamma hade slutat åkte jag med henne ner till Hippoteket för att kolla på lite hjälmar och jag valde mellan två stycken som var väldigt sköna. Tillslut bestämde jag mig för en Lami-cell Master hjälm som var riktigt skön. Ska inte ha den idag på ridturen, då jag bara sak ta det lite lugnt och vädret är dåligt, utan ska inviga den på hoppträningen på onsdag. :)


Att landa handlöst på huvudet är inte skönt!

Att landa handlöst i backen med huvudet först är verkligen inte skönt!

Idag när jag red Neo så försvann vägen under en av Neos hovar så det blev ett hål, han fastnade inte eller så i hålet så att benet tog skada utan mer tappade balansen. Vi kom i trav och man såg inte alls att vägen skulle kunna vara dålig men så helt plötsligt gick Neo omkull och jag for över halsen på honom och landade med huvudet först, då jag inte hann ta emot något med händerna. Som tur var landade jag ganska "rätt" med huvudet så jag typ for framåt i en kullebytta och slog i svanskotan också. Inte så speciellt skönt kan jag säga! Men jag var uppe ganska fort på alla fyra och mer kröp på knäna än gick de få steg som det var till Neo för att känna igenom honom så att han inte var skadad eller så. Han hade bara lite päls avskavt men inget annat, som tur var! Så jag hoppade upp igen och fortsatte rida en liten runda.

Kollade Neo när jag kom tillbaka också och det var ingenting. Han reagerade inte det minsta när mamma rengjorde det pyttelilla såret och han var inte alls varm eller så. Han är ju en ganska robust och stadig häst som läker fort och bra.

Skönt att veta i alla fall att det inte är någon fara med Neo!

Själv har jag endast lite ont i huvudet nu och svanskotan har jag inte ont i längre. Men man är väl ganska van som ryttare att borsta bort smutsen och hoppa upp igen! :P

Nya hindermaterial

Under påskhelgen målade mamma och jag fyra nya bommar till vår "hinderpark" i färgerna: lila-ljusblått & lila-vitt-svart. Två bommar i varje färgkombination.

Vi gjorde även några "titthinder" av plywood som vi målade och gjorde fina. Mamma gjorde ett par med regnbåge på ena sidan och manet på andra, de blev jättefina! Jag gjorde lite högre att ha bredvid ett hinder och motivet på mina var flugsvampar.


 


















Vad tycks? :)


Film, med små kommentarer, från hoppträningen

Igår var det hoppträning och det gick jättebra! Jag fick hoppa bana på slutet på ca 1m då jag ska tävla i det på lördag. Det gick jättebra i början men Neo blev lite seg mot slutet så då kom vi lite nära på hindren.

Mamma stod inne på banan på banken och filmade och Robban, min hopptränare, stod bredvid och sa att han kunde kommentera lite till filmen. Det för att jag ska både se och förstå lite hur jag ska korrigera om det behövs. :) Tycker det var både lite kul och bra.


Neo + vattenstråle = sant? (rolig film)

Igår efter hoppträningen spolade jag av benen på Neo med vattenslangen. Han tyckte att vattenstrålen var rolig och började leka med den och försökte dricka ur den som en hund! Jag filmade en liten snutt av det och han är så söt! :)



Ny plattång

I måndags hjälpte jag mamma att handla lite när hon slutade jobba. Vi handlade mat, men åkte också ner till expert och jag fick en ny plattång. Min gamla är ganska dålig och sliten så jag blev jätteglad! :) Jag fick en Remington Wet2Straight, i snyggaste färgen lila. Jag tyckte den var lite cool också för den går att använda på fuktigt/handdukstorkat hår, då den har små ventilhål som släpper ut ångan som blir.


Vad roligt det är att vänta på en buss som...

Vad roligt det är att vänta på en buss som ska komma vid tio i ett, och som dom medelar är 35 minuter sen efter 25 minuter!:@


Maseradhoppning 2011-05-08

I går var Neo och jag med på maskeradhoppning i Frösvi. Vi hoppade 80cm och 90cm och det gick jättebra i båda klasserna. Förr har Neo alltid varit seg och inte alls på hugget här, då banan är lite tyngre, men igår var han väldigt pigg och var ordentligt framåt!

I första klassen råkade mamma ha kameran inställd på fotografering istället för filmning så där blev det ingen film. Lite synd då han gick jättebra där och vi kom rätt hela tiden. Men i 90cm filmade hon och där gick det ju också bra! Han reagerade lite på det sjätte hindret men annars gick det kanon!


Jag utklädd till maskinförare på Neo som var lastbil eller liknande.


Klass två 90cm clear round.

Lilla sötnosen Calle

Igår lekte mamma och jag lite med Calle. Vi kastade boll med honom och han är så söt när han fångar den så jag var tvungen att hämta kameran för att fota lite.







Visst är han väl söt? :)

Ett litet smakprov på hur Neo ska se ut im...

dsc00222 (MMS)

Ett litet smakprov på hur Neo ska se ut imorgon. Kan ni gissa vad vi ska vara?;-)


Tävlingar framöver

På söndag är det maskeradhoppning i Frösvi och jag är inte klar med min utklädnad än. Måste se till att få låna kläderna jag ska ha av min bror idag så jag kan fixa lite ikväll och imorgon. Jag ska hoppa 80cm och 90cm.

Nästa helg, lördag 14 maj, ska jag tävla igen och denna gången är det Clear Round-hoppning i Gamleby. Jag ska då hoppa 90cm och 1m. Det ska bli spännande då jag aldrig tävlat 1m förut, men nån gång måste ju vara den första! :)


Min älskade Neo! ♥


Neo har försökt byta hårfärg idag - till g...

dsc00215 (MMS)

Neo har försökt byta hårfärg idag - till grönt..


Såhär ska det inte se ut i maj!:-P

dsc00213 (MMS)

Såhär ska det inte se ut i maj!:-P


Klubbtävling TBHSK

Idag bar det iväg till Källeberg, Tuna, på förmidadgen för klubbtävling. Var med i 80 cm clear round och 90 cm två faser. Vädret var lite gråkallt, men vi slapp i alla fall regn!


I 80 cm klassen var Neo pigg och till en början lite spänd. Vi tog oss igenom banan felfritt och utan problem. Jag var väldigt nöjd med honom, han var på hugget och hoppade bra!

Vet inte varför filmen blev suddig, men men.


I 90 cm klassen var han också på G och framme bra. Vi hoppade inte fram något till 90 cm då det bara var höjning och en start innan mig, men det gick super ändå. Vi hoppade felfritt i grunden och jag valde att chansa lite på omhoppningen idag och ta lite snävare svängar än vanligt, vilket gick bra och resulterade i 0 fel! Vi kom på andra plats, av tre startande och en placerad.


Är nöjd med dagen och Neo var så duktig! Nu väntar hoppträning, som vanligt, på onsdag och på nästa söndag är det maskeradhoppning i Frösvi! Längtar redan till båda sakerna! :)

 


RSS 2.0