Sötaste Neo

Neo tycker att det är skönt att slöa i vårsolen. 

Suttit och fikat i hästhagen i den underba...

2012-04-30_10_55 (MMS)

Suttit och fikat i hästhagen i den underbara solen. Neo tyckte nog att jag såg lite ensam ut för han kom fram och började gosa och pussas. Gullegrisen! <3


Hoppövningar med Rendo imorgon

Imorgon ska Rendo och jag träna följande på banan:
  • hoppa titthinder
  • galoppera över upphöja bommar
  • hoppa minigrind
  • hoppa björkhinder


Hoppträning Rendo 2012-04-26

I går kväll var Rendo och jag på hoppträning i Gamleby. Det gick jättebra och det var nog den bästa hoppträningen hittils. Rendo var jätteduktig, lugn och snäll och hoppade jättebra!

Vi hoppade en serie med studs - två galoppsprång - studs - ett galoppsprång, och det gick superbra! rendo fattade vad han skulle gära snabbt. Efter det hoppade vi på ett hinder som i en åtta. Kom på hindret och vände sedan mot väggen och tillbaka på hindret igen.



En filmsnutt på serien i början, (vi hoppade lite högre mot slutet).

Film på "åttan" eller vad man ska kalla den.
Lugn och fin, lyssnar superbra!

Känner mig lyckligt lottad som hittade en så underbar häst som dig Rendo! 

Ny header

Gjorde en ny header idag.
Tryck på f5 för att uppdatera och se den!

Vad tycker ni? :)

Putsat och matchat!

Igår kväll putsade jag Rendos sadel så den skulle vara fin till kvällens hoppträning. Jag tog mitt marinblå HL-schabrak och tänkte matcha det med mina röda Whitaker-ridbyxor och min nya marinblå tröja från Hööks. En stilren och snygg outfit som passar Rendo väldigt bra!


Failbild på Neo

Knäppte denna bilden på Neo nu ikväll,
Visst är han snygg!

Maskeradhoppning Neopold 2012-04-22

I söndags var jag och Neopold med på Maskeradhoppning hos Falkens HS. Vi hoppade 80 cm och 90 cm clear round och det gick ganska bra. Neo var itne i den bästa dagsformen, utan var ganska seg och underlättade inte speciellt mycket för mig. Jag fick sitta och driva som en dåre hela tiden och Neo gjorde inte mer än vad han behövde.

I 80 cm klassen fick vi ett stopp, men Neo kunde ha hoppat där ändå, han var bara lat och ställde inte upp för mig. Jag bestämde mig för att rida om och då gick det bättre så vi kom runt felfritt, men jag var helt slut efteråt.

Film från andra rundan, felfitt.


I 90 cm clear round fick vi ett pet och det var också för Neo var sä jäklans lat. Han lyfte absolut inte mer på benen än vad han behövde och var väldigt seg och lat. Även i den här klassen bestämde jag mig för att rida om och då gick det bättre. Jag ändrade lite på ridstilen och red ihop honom mer och hade lite lägre tempo än vad jag egentligen ville ha, men det lönade sig och Neo hoppade bättre. Vi fick 0 fel även i den här klassen när vi red om.

Film från 90 cm clear round, andra rundan, felfritt.

Världens finaste och bästa ponny! 

Rendo på rymmen

Igår när Neo och jag var ute på en barbackaritt tillsammans med mamma, hennes sambo Johan och min bror Robin + alla hundar, så ringde Johans mamma (som bor på gården där vi har hästarna) och sa att Rendo hade hoppat ur hagen och sprang omkring ute på vägen. Som tur var hade vi inte så långt kvar hem och jag satte full fart på Neo för att möta upp Rendo för att försöka fånga honom.

Neo blev lite frågande och undrade varför vi skulle trava och galoppera hem när vi i vanliga fall alltid brukar skritta där, men han lydde snällt och gjorde vad jag bad honom (med mig skumpande på ryggen p.g.a träningsverk i benen :P) Vi mötte Rendo, som kom springande på vägenkanten, bara en liten bit ifrång stallet.

Både Neo och Rendo tvärstannade när de fick syn på varandra. Sedan red jag förbi Rendo och lockade på honom så han skulle följa efter Neo och det gjorde han till en början men sen sprang han om oss men stannade bara en liten bit framför oss i kanten och började äta gräs. Detta vid en av grannarna vid stallet.

Grannarna var ute på vägen och hade försökt fånga in Rendo, utan att lyckas. Så jag gick fram med Neo till dem och lånade deras grimma för att försöka fånga in Rendo själv. Rendo, som stod lugnt och stilla och åt gräs verkade bli lugn när jag pratade med honom och jag kunde enkelt gå fram till honom och ta på honom grimman. När jag fångat Rendo gick vi hem till stallet och grannarna var snälla och ledde in Neo till stallet.

Som tur var gick allt bra och ingen eller inget kom till skada. Nu ska vi köpa långa isolatorer som vi ska skruva uppe på stolparna så att staketet blir lite högre och Rendo förhoppningsvis inte hoppar över igen.


Rymmaren tillbaka i sin box igen.

Rendo leker i vattenpöl

Idag när Rendo och jag red ut så var det mycket vatten lite överallt längs med vägarna och på skogsstigarna. Detta efter regnet igår (öste ner regn hela dagen). Rendo tyckte inte att det gjorde något att det var massa vatten, tvärom tyckte han det var jätteroligt!

Han ville gå i varje pöl som var på vägarna och drog mot diket en gång där det var väldigt mycket vatten samlat! Det var även en stor vattensamlig över en av vägarna vi red på, vi kom i full galopp där och jag tänkte att vi kunde galoppera rakti igenom den och det var Rendo helt med på. Inte minsta tvekan fast det var ganska mycket vatten. Jag kunde idag alltså konstatera att Rendo inte är speciellt rädd för vatten utan tycker det är väldigt roligt med vattenpölar, vilket kan ses på en liten filmsnutt nedan!


Älskade lilla ponny!

Älskade Neopold 

Är med och tävlar om...

Tävlar om ett par snygga Catoago-ridbyxor hos Lina!
Klicka på bilden för att komma till tävlingen.

Söta pojkar


RSS 2.0