Helgen i Göteborg

Helgen i Göteborg var jättebra! Vi hade roligt och både mässan och hoppningen var bra. I går morse var det dock så halt när vi skulle gå till Scandinavium att vi var tvugna att ringa efter en taxi!

Jag hittade det jag sökte på mäsan och är nöjd med inköpen, som jag får tacka mamma jättemycket för då hon bidrog till det mesta (som vanligt). ;) Äntligen hittade jag ett par bra ridstölvar till tävling (till riktigt bra pris!), som jag letat efter i några år.




Sadelgjord från Lyckås
Schabrak från Euro star
Tröja från Börjes
Stövlar från Ferro Di Cavallo
MSM, Glukosamin & E-vitamin från Claver


(Bilderna har jag tagit själv förutom de från Claver, de kommer från Hööks.)

Lina o jag på hotellrummet efter en efterm...

dsc00774 (MMS)

Lina o jag på hotellrummet efter en eftermiddag på stan. Längtar till imorgon!!


Trött

Är så trött att jag skulle kuna gå och läga mig nu, men ska se antingen Sveriges värsta bilförare eller Landskampen. Har inte bestämt mig än men något av de programmen ska jag i alla fall se. Bara två timmar tills dess.. Vad ska man hitta på under tiden? Mamma ska gå med hundarna, så ska kanske ta sparken och följa med.

Efter Landskampen/Sveriges värsta bilförare ska Johan följa med til stallet när vi tar in hästarna för att ha koll på allting då han ska ha hand om hästarna fredag-lördag.

Duschen står också på listan och när håret torkat lite får mamma göra några flätor i håret som jag sover med. Det blir jättefina vågor/lockar dagen efter om man sover med flätor!

Detta var ett ganksa tråkigt inlägg, men jag hade bara lust att skriva någonting här, även om det kanske inte var så intressant.

Längtar så mycket till imogon då vi åker till GBG!!

På lördag:


Dagens sysslor

Idag ska jag förbereda inför morgondagen då vi åker till Göteborg!

Just nu ska jag göra klart matteuppgiften som ska lämnas in efter sportlovet och sedan fylla i bladet om APU-platsen. Efter det blir det nog stallet för att passa på att rida medan solen är framme. I eftermiddag ska jag packa allt och sen fösöka sova.

Inte så speciellt mycket i min planering för dagen, men det är skönt att inte behöva stressa utan kunna ta det lite lugnt.

Inget speciellt intressant

Som det kanske märks har jag ingen inspiration till att blogga... Dels känner jag verkligen inte för det, dels har jag inget intressant att skriva om så då får det lika gärna vara. En liten uppdatering är i alla fall att jag har sportlov nu och det är så skönt att bara kunna slappa och ta det lugnt och kunna rida när det är ljust! Det är så skönt att slippa behöva rida ut i mörker varenda kväll.

Lääängtar verkligen till på fredag för då blir det GBG HS! Bara imorgon också sen åker vi!

Nu ska jag gå ut och se om det går att åka lite spark, hoppas det för det är ganska kul, speciellt när Argos drar den i full fart! ;)

Vad gör ni idag?


Galen Neo

I fredags när jag skulle ta in Neo från hagen var han lite smått galen. Jag fick nämligen inte komma så pass nära att jag kunde ta honom. Han skötte uppvärmningen själv kan man säga. Han sprang runt, runt, runt mig i en kvart och sedan fick jag tillslut ta honom. Knäppa pålle! Kunde inte göra annat än att vänta ut honom så då passade jag på att filma honom lite. Ibland stannade han till men så fort jag tog ett steg mot honom sprang han på igen. Fia gjorde allt hon kunde för att hålla sig undan!


Neo är galen och vill inte komma till mig.


Neo springer på och Fia försöker hålla sig undan.


Hoppträningen i onsdags

I ondags var det hoppträning och jag har varit väääldigt dålig på att uppdatera nu ett tag så här kommer en liten sammanfattning av den.

Neo hade inte hostat på några dagar, vilket var väldigt skönt, men på hoppträningen hostade han till en gång som har brukar göra när ha när i ridhus så det var ingen fara med det.

Han kändes lite seg till en början, men efter att ha jobbat lite med honom blev han piggare och mer på hugget. Han gick jättefint på tygeln i traven och kändes verkligen lätt och luftig.

Vi började med att travhoppa med bom framför hindren och det gick bra. Efter det hoppade vi lite linjer och bågar, vilket också gick jättebra. 

En i min hoppgrupp frågade Robban, tränaren, varför hennes häst lät så mycket i galoppen och han svarade att det var därför det är en angloarab och de låter så.

Han jämförde även våra hästar lite på skämt med bilar och angloaraben jämförde han med en Porche: att man ska vara lätt på gasen och inte göra några stora, hastiga rörelser.

Neo jämförde han, i den form Neo var i onsdags = väldig fin, med en vältrimmad Mustang. Jag tycker det var lite kul jämförelse med bilar och Neo kändes faktiskt fin och som en "vältrimmad mustang".

Längtar

Längtar verkligen till sommaren nu! Vill kunna vara klädd så här:


Plugg och pigg häst

Just nu är det plugg som gäller för min del. Har prov i småföretagande imorgon på tre kapitel så det är bara att läsa på! Inte speciellt kul, men det är det väl aldrig när man ska läsa på inför prov...

Skippar ridningen idag dels för att jag måste plugga och dels på grund av vädret (stora flingor blötsnö - som lägger sig över isen = inte kul/bra!) Neo verkade inte tycka att det var rätt dag att stå dock. Han var jättepigg i hagen förut när jag gav dem hö: bockade när höpåsarna prasslade, och sprang omkring och fånade sig.

Får hoppas på bättre väder imorgon då jag kan passa på att rida när det är ljust!

Hoppträning 9 feb.

Igår var det hoppträning och det gick jättebra! Neo var pigg och lyssnade bra. Efter uppvärmningen innan vi började hoppa gick han jättefint på tygeln och bar upp sig själv väldigt bra och var mer framåt än vad han brukar.

Vi hoppade studs, kombination och linje och allt gick jättebra. Neo var på bra humör och hoppade fint. Efteråt var Neo jättetrött och flåsade mycket, men han hostade bara en gång idag och har inte hostat alls mycket under hela veckan så det är ju mycket bättre med hostan nu, vilket är jätteskönt!


Min fina kille!


Hemmastudier

Idag ska alla lärare på min skola åka till Linköping för att lära sig det nya betygssystemet som ska komma, så vi fick hemmastudier idag. Vi har fått saker att arbeta med i de ämnena vi har på tisdagar och det är skönt tycker jag, att få vara hemma alltså. ;)

Nu har jag vaknat till ordentligt efter lite sovmorgon och ska börja ta tag i arbetena. Jag ska börja med matte, sen blir det nog lite svenska, efter det projektarbete och så måste jag plugga till prov i småföretagande som jag har på fredag. Fullt upp idag!

Vid 3-tiden ska jag åka upp till stallet och rida en tur med Neo, hoppas vädret blir lite bättre tills dess då det nu är gråmulet och lite snöblask till och från..

Hur ser er dag ut?

Lilla Calle (foton)

Här är några bilder på Calle när han var liten. Så söt han var lilla "ullbollen" som vi kallade honom.

Calle 4 veckor, första gången vi kollade på honom.

 

Calle 5 veckor, (foto taget av uppfödaren).

 

Jobbigt att vara liten, mycket sömn behövs.

 

Ännu mera sömn, med favoritleksakerna och gosefilten.

 

Nyvaken.

 

Lite bus på gång?! (Ser redo ut.)

 

Gott med tuggben! 

 

Gullehund med tuggben.

 

Lilla Calle med storebrorsan Argos.


Calle

Calle föddes den 17 april 2007 och är av rasen Shetland Sheepdog, Sheltie. Rasen kommer ursprungligen från Shetlandsöarna.

 Calle är ingen vilde, som Argos, direkt. Han är tvärtom en genomsnäll hund som inte kan blir arg. (Ett undantag, när borsten kommer fram, då kan man bli sur och arg, annars aldrig). År 2009 opererades Calle för Diafragmabråck, vilket betyder att det var  hål i diafragman där magsäcken och tarmarna åkt fram och tillbaka igenom. Det kunde opereras och Calle läkte fint efteråt! Förutom det har Calle inte varit något sjuk. Idag är han sprallig och busig. Vill gärna kasta boll i trädgården och att leka med pinnar under skogspromenaderna är jätteskoj!

 

  

 

 

 

 


Madicken 1992-2010

Madicken föddes år 1992 och är av rasen Welsh. Welshen kommer ursprungligen från Storbritannien.

Madicken är en pigg dam för sin ålder. Om hon får drar hon gärna full galopp i skogen! Och hon älskar att hoppa hinder, som inte är högre än 70 cm. Jag hade Madicken fram till 2009, då min kusin tog henne på foder. Linnéa, min kusin, är 11 år och de två passar bra ihop. Madicken kan vara en riktig bitch när hon inte är på humör. Speciellt varje gång man drar sadelgjorden, det tycker hon inte om så då blir hon tjurig och biter i luften. Annars är hon hur snäll som helst!


Torsdagen den 2:a september fick Madicken somna in för gott.
Nu betar hon på de evigt gröna ängarna i Trapalanda. 


   


Argos

Argos föddes den 9 april 2004 och är av rasen Liten Münsterländer, eller som den på tyska heter Kleiner Münsterländer. Rasen kommer ursprungligen från nordvästra Tyskland.

Argos är en hund med psyke av stål. Vi kastrerade Argos när han var 4,5 år gammal, då vi inte stod ut med hans humör längre. Lättretlig och blir arg om han inte får som han vill. Efter kastreringen blev han mycket bättre! Lite lugnare och snällare. Lite mer sällskaplig och inte lika arg och lättretlig. Men han skäller fortfarande gärna på katter, fåglar och annat som rör sig. När han följer med till stallet och någon av alla ladugårdskatter springer förbi blir han väldigt upphetsad och skäller som en galning! Ibland har vi funderat på om han möjligtvis skulle kunna ha ADHD, damp, eller liknande men eftersom han är en jakthund kanske det inte är så konstigt. Att jaga är något han älskar att göra! När han är lös i skogen och det är jakt så lyssnar han väldigt bra på husse Johan, som han i vanliga fall inte lyssnar jättelydigt på.

 

 

 

 


Gammalt inlägg från zoomin (släden)

Ja det här är ju ett gammalt inlägg från zoomin, mne jag känner att det kan vara kul att ha kvar, så nu finns det här.


Idag spände mamma och jag för Neo framför släden för en liten provtur. Jag testade Neo lite först genom att gå bakom släden ifall han blev lite rädd eller så. I början tyckte han att det var lite obehagligt med skacklarna eftersom de är fästa så långt ner och går emot benen ganska långt ner när man svänger.

När han fått gå lite och provat att svänga åt båda hållen var han lite lugnare och vi begav oss mot sågen för att träna lite på stora ytor. Jag gick bakom släden ungefär halva vägen och satte mig sedan på kuskbocken och körde biten som var kvar. När vi kom till sågen hoppade mamma och Calle upp i släden och Neo fick lite mer att dra, vilket han tyckte var kul! Vi provade lite lugnt i början i skritt och sedan fick han trava lite också. Det var riktigt bra underlag och det gick superbra att köra! Neo verkade gilla det och nu i veckan kommer vi nog att köra en del då han verkligen älskar att dra och få jobba!

 

Film i trav:

 

Släden med sittdynor i.

 

Neo otålig, jag bak på kuskbocken och Calle i släden.

 

Neo vill inte stå stilla.


Vårkänslor

Nu i helgen har jag verkligen fått vårkänslor! Vägarna är nästan helt avisade nu och snön börjar smälta av den härliga solen som värmer skönt. Idag när jag red porlade vattnet så fint bredvid vägen och jag hörde fåglarna kvittra precis efter att jag tänkt "det är så härligt när våren kommer på riktigt för då kommer det härliga fågelkvittret på morgonen". Det var lite kul tycker jag. Neo verkar också fått vårkänslor nu i helgen då han varit på bushumör och sprungit och stojat i hagen. Inte minst igår när mamma och jag fixade staketet längs med vägen (undertråden har tryckts ner så mycket av snövallen att den spänts så hårt att knorrarna gått sönder) då skulle han hela tiden vara med och följa efter, pilla lite och kolla vad vi höll på med. Han var riktigt busig och om jag sprang lite så sprang han efter och bockade och ville leka.



Neo är på bushumör!



Glashalt på stallplanen...



Neo i hagen.



Fina Neo i sköna solen.



Äntligen börjar vägarna titta fram!


Lättnad

Idag fick vi reda på resultatet för idrottsprovet vi gjorde igår och jag fick VG!!! Är så glad och blev väldigt lättada när jag fick reda på det och slapp göra om någonting. Så skönt att ha det avklarat och slippa komplettera eller göra om!

En annan bra sak är att nu idag när vi kom hem så hade vi fått ett brev där det stod att min mobil har kommit nu så mamma ska åka och hämta den och örterna till Neo, som vi beställt i början av veckan för hostan, ikväll när jag rider. Äntligen får jag min nya mobil! :)

Hur har er dag varit?

Besviken...

Mamma och jag åkte över Ankarsrum hem idag för att hämta ut paketet med min nya mobil och mobilstrumpan som vi beställde i helgen. Men när vi kom dit och skulle hämta ut det var det bara mobilstrumpan som hade kommit, ingen mobil alltså och jag som hade hoppats så mycket på att få hem den idag!

Usch vad besviken jag blev och bättre blir inte besvikelsen av att jag har prov i idrot och hälsa imorgon, som jag inte kan speciellt mycket om... Bäst för elgiganten att den kommer imorgon för det stod att den skulle okmma inom 1-3 dagar och vi beställde den i helgen... Nej, nu ska jag äta pizza, plugga inför provet och sedan till stallet och rida.. Ont om tid för provträningen dock då ridningen tar sin tid. Hoppas jag får G i alla fall...

Snabbinlägg

Sitter i skolan nu och väntar på att tiden ska gå. Har en lektion kvar och sen ska jag gå till frissan och klippa mig och efter det ska jag och mamma åka och hämta min nya mobil! Har längtat och idag får jag den! Lite bilder och sånt kommer senare. Nu ska jag vidare, snart svenska och slutar vid 14.50.

RSS 2.0