Lite uppdatering - Rendo

Har blivit väldigt lite skrivande här men har inte haft någon motivation. Ska i alla fall försöka ta lite bilder på hästarna någon dag snart och lägga upp här.

Rendo har varit så duktig och är jättesnäll på uteritterna. Kan galoppera full fart över de snötäckta gärdena och i skogen, vilket är väldigt kul!

Han är lite småjobbig i gången då han ibland försöker tränga upp mig mot ena väggen, men har lärt mig nu att bara vara bestämd och pressa emot, så flyttar han på sig.

När jag ska brodda honom innan varje ridtur är han ganska så jobbig och jag har blivit helt genomsvett innan vi är klara med alla fyra hovar. Han ska hela tiden försöka rycka undan hoven och trilskas. Men jag håller kvar, även om jag ibland nästintill flyger med framåt, och tillsist ger han sig. Men han har även varit jätteduktig med broddningen vissa dagar och stått som ett ljus, helt stilla.


Jag känner att jag har börjat få loss lite mer på han vänstersida. Jag tyckte att han var lite svår att ställa till vänster i början och han hade även lite svårt i vänstervarv på volt att ställa sig inåt. Men nu har han som sagt börjat lossa lite på den sidan så jag kan ställa honom lättare och bättre nu.

Vi har hittils varit iväg på tre hoppträningar tillsammans. Första gången för Jossan och sedan har vi börjat träna för Robban, vilket jag gjort hela tiden innan med Neo. Kameran har glömts bort de två sista gångerna vi åkt iväg till gamleby för träning, så tyvärr finns inga bilder eller filmer därifrån. Men Rendo har varit jätteduktig och gjort sitt bästa. Det har blivit lättare och lättare för varje träning att svänga lite snävare med honom tycker jag.


Det var en liten uppdatering om Rendo. Jag ska som sagt försöka ta lite nya, fina bilder på hästarna så inte samma galma bilder kommer hela tiden, men så länge får dessa duga.

Är med i bloggtävling hos Lina


Fina, duktiga Rendo

Idag jobbade jag igenom Rendo lite i båda varven på ett ganska stort gärde. Vi höll på ganska länge och Rendo blev lite småsur på mig när han började tycka det blev jobbigt. Tränade mycket på volt i trav och galopp och han var så duktig.

Provade även att byta varv på volten utan att bryta av och vips så gjorde han ett helt PERFEKT galoppombyte! Visste inte att han var så bra på det! Provade att göra några fler galoppombyten och han var så duktig och bytte nästan varenda gång!!
Min duktiga, fina kille! 

Ny header

Har knåpat ihop en ny header som är lite vintrigare, men får se om jag gör några ändringar i den då jag inte är helt nöjd. Jag blev sugen på att göra en ny header efter att ha sett min kusin Linas nya fina vintriga header!
Vad tycker ni om den?

Rendo 2012-01-22


Snöridning!

Inatt har det kommit en sådär 10 cm snö här hos oss, vilket betyder att det idag blir snöridning på ett gärde för båda hästarna! Jag tycker det är så härligt att flyga fram i galopp över ett snötäckt gärde och hästarna brukar också tycka att det är skoj! Om det är uppehåll när jag rider ska mamma kanske fota lite, så det kommer upp lite nya bilder här i bloggen! :)

Bloggtävlingar

____________________________________________________________
www.chevalridsport.se
_____________________________________________________________
______________________________________________________________

Hoppträning och bilkrångel

Igår var Rendo och jag iväg på vår andra hoppträning för Robban. Rendo var så duktig och jobbade på bra. Jag är fortfarande lite ovan vid att han hoppar med ryggen och att han är så pass stor, inte lätt att jämföra med Neo. Vi hoppade lite studs och båge och tränade även sväva svängar. Jag tycker det var en rolig lektion som man verkligen fick jobba på och tänka på vägen för att det skulle bli bra.
Efter lektionen när vi var klara att åka hem och Rendo var lastad så krånglade bilen... Batteriet var dött och bilen startade inte! Det var inte det roligaste vid klockan kvart över nio på kvällen ungefär.. Inen som var kvar på ridskolan hade startkablar men som tur var kunde några som var i stallet ringa hem så tillsist kom startkablar! Strax innan tio kom bilen igång och vi kunde fara hemåt. Vi kom tillbaka till stallet vid ungefär halv elva och kom hem vid elva-tiden.

Gårdagens ridning

Igår var mamma och jag ute och red en sväng på två pigga hästar! Mamma har "tagit över" Neo lite och rider honom på helger och så, samtidigt som jag rider Rendo.

Det är väldigt hårt i backen nu så det går inte göra mycket mer än att skritta ute nu. Men i skogen är det inte lika hårt så vi kunde trava på en liten mysig skogsväg. Neo var lite busig med mamma och Rendo var pigg men duktig och gick fint i form.


Mina fina killar! 

Stora fina killen!

Lite bilder på Rendo efter måndagens ridpass på banan.

Fina killen!

Vinterbilder - Neopold & jag


Foton på Calle och Argos


Hoppträning Rendo, 2012-01-03

Igår var Rendo och jag på vår första hoppträning tillsammans. Det var ganska jobbigt tycker jag, första riktiga ridpasset på storhäst. Lite skillnad mot att rida Neo, men det gick bra i alla fall.

Vi började med att trava över bommar på böjt spår, vilket var lite knepigt första gången men sen flöt det på bra och Rendo var så duktig.


Efter att vi travat över bommarna lite så började vi hoppa. Vi började att träna på att hoppa på böjt spår och det var lite knepigt att svänga snävt med Rendo till en början. Men efter ett tag fick jag med yttersidan lite bättre och det flöt på bättre.


Första träningen med Rendo imorgon!

Imorgon ska Rendo och jag åka på vår första hoppträning! Vi ska träna för Jossan, som Lina brukar träna för. Det ska bli spännande och roligt att se hur det går! Kameran följer såklart med! Är så bra och roligt att själv se hur man rider och så är det kul att kunna dela med sig!
Längtar till imorgon!

RSS 2.0